Grafische groepsprojecten

Op aanvraag ben ik beschikbaar voor grafische projecten met verschillende doelgroepen. Mijn HBO SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) en creatieve opleiding (academie Minerva) breng ik hiermee samen. Dit heeft geweldige projecten opgeleverd. Projecten waarin persoonlijke ontwikkeling en talent centraal staan en waar verbondenheid en vooral plezier een rol spelen.

Als grafisch designer verwerk ik creaties op een zichtbare en (zo mogelijk) op een productieve manier. Dit kan zijn in de vorm van een herinneringsboek, een kaartenserie of een spel. De projecten worden in nauwe samenwerking met begeleiders of communicatiemedewerkers uitgevoerd. Hieronder een aantal projecten.

Project met mensen met een verstandelijke beperking

Mensen met een verstandelijke beperking hebben regelmatig een enorm tekentalent. Niet belemmert door hoe het ‘hoort’ ontstaan de meest geweldige creaties. Een olifant met hakschoenen, een slang met een mensenhoofd of een schildpad met een muts. Geen voorspelbare tekeningen en dat maakt dat je er steeds door wordt verrast. Hierboven zie je een vrolijke kaartenserie van deze fantasievolle tekeningen. Deze serie wordt in eigen beheer verkocht

Meer weten

Project met senioren

Sinds enkele jaren heb ik de diaserie “uit de oude doos” verzorgd in verzorgingstehuizen. Dit is een serie dia’s over allerlei producten uit grootmoederstijd zoals een oude koffiemolen, sunlight zeep of een carbidlamp. Begeleid door muziek van Wim Sonneveld creëerden we een sfeer van herinnering naar vroegere tijden waaraan elke bezoeker wel een herinnering heeft.

Zo zijn het kwartet- en memoriespel “uit de oude doos” ontstaan. En er zijn kijkposters waar de afbeeldingen thematisch op te zien zijn. De posters zijn om op te hangen in de gangen van verzorgingstehuizen.

Meer weten

Dak- en Thuislozen project

Straatkrant de Riepe is een maandelijks magazine die wordt verkocht door dak- en thuislozen in de drie noordelijke provincies van ons land. Er staan artikelen over maatschappelijk kwesties die van belang zijn voor dak- thuislozen. De Riepe wordt gemaakt door een team van creatievelingen die elke maand weer voor een interessante en gevarieerde inhoud zorgen. Gedurende 4 jaar ben ik begeleider geweest van het vormgevers- en fotografenteam. In deze groepen heb ik talentvolle mensen begeleid die een afstand hadden tot de arbeidsmarkt. 

Meer weten dit project

Leer-werktraject
voor mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt

Enkele jaren heb ik gewerkt in een grafisch werk-leerproject. In dit vormgevers-team kregen talentvolle en gemotiveerde mensen (met een afstand tot de arbeidsmarkt) de mogelijkheid om het vak te leren.
Naast dat ze de programma’s van Indesign, Illustrator en Photoshop eigen maakten ontwikkelden ze ook hun eigen stijl. Dit werd dan verwerkt in opdrachten voor de verschillende locaties.

Meer weten over dit project

Vluchtelingen

Op asielzoekerscentra heb ik kunnen werken met kinderen die een oorlogsverleden hebben. Daar heb ik veel gewerkt met het maken van tekeningen waarin het verhaal van de kinderen centraal stond. Het is mooi te zien hoe kinderen hun ervaringen kunnen omzetten in een eigen beeld. Hierbij was vooral de verwerking van hun ervaring belangrijk.