Projecten mensen met een verstandelijke beperking

Met verschillende cadeauwinkels, bezoekerscentra en toeristeninformatie die gerund worden door mensen met een verstandelijke beperking is een leuke samenwerking voortgekomen. Zo hebben we een fantasievolle tekeningen verwerkt tot een vrolijke kaartenserie. Maar ook hebben we tekeningen verwerkt als kado-labeltjes, een kleurboek of kadobonnen.
In de samenwerking streven we ernaar dat mensen zoveel mogelijk zelf kunnen bijdragen aan het verwerken van de producten die we maken. Gaat het om een kaartenserie dan worden die zelf gevouwen, met een enveloppe in een folie gedaan en voorzien van een stikker. Hieronder enkele projecten.

Kado kaartjes

Deze activiteit is samen met een kadowinkel/dagbesteding gedaan. De deelnemers aan het project hebben tekeningen gemaakt. Deze zijn door Beeldschakel verwerkt tot kaartjes.De deelnemers hebben zelf de kaartjes geknipt en van een gaatje voor het touwtje voorzien. Ze gebruikten ze nu in de winkel om aan de pakjes te doen.

Kaartenserie

De dame die deze tekeningen gemaakt heeft laat zich niet beperken door hoe het hoort. Een olifant met schoenen of een zebra met lippestift het zijn allemaal erg fantasievolle creaties.
Deze unieke tekeningen verwerkt tot een vrolijke kaartenserie. Deze serie wordt in eigen beheer verkocht.

Wil je dit ook met je deelnemers?

Vind je het leuk om ook zo’n project samen te doen of het je een idee en wil je dat bespreken.
Neem contact met me op.