Projecten met senioren

De diaserie “uit de oude doos”  is een serie afbeeldingen met producten uit grootmoederstijd zoals een oude koffiemolen, sunlight zeep of een carbidlamp. Gefotografeerd en bewerkt door Beeldschakel;.De serie is vertoond tijdens activiteitenmiddagen in verzorgingshuizen. Begeleid door muziek van Wim Sonneveld ontstaat een sfeer van herinnering naar vroegere tijden waar elke bezoeker wel een eigen herinnering aan heeft. 

Uit deze activiteiten zijn een aantal bewerkingen voortgekomen. Een kwartetspel, een herinnerspel en kijkposters. Hieronder een een aantal voorbeelden. Vind je het leuk om samen te werken of heb je als begeleider van een seniorengroep een idee dan kan je altijd contact met me opnemen.

Kwartet- en herinnerspel

Dit kwartet is voortgekomen uit de activiteitenmiddagen met senioeren. De afbeeldingen zij gefotografeerd en samengesteld door Beeldschakel. Het heeft verschillende herkenbare thema’s uit vroegere tijden zoals producten uit de winkel, speelgoed, keukengerei of spullen uit de schuur. Op elke kaartje staat een afbeelding die voor senioren herinneringen oproept naar de tijd dat zij jong waren. Het is een leuke manier om in gesprek te komen. 

Kwartet 'uit de oude doos'

Spel 'Herinnert u zich deze nog"

Kijkposters

De afbeeldingen zijn thematisch verwerkt in kijkposters die te zien zijn in de gangen van verzorgingstehuizen.

Kijkposter woonkamer en keuken

Kijkposter winkel en school

Kijkposter drogisterij en schuur